TAKAOKAYA är en producent av japanska Zabuton kuddar med sin verkstad i hjärtat av Kyoto, Japan.

Traditionella handgjorda Zabuton kuddar daterar tillbaka till 1100-talet. Dessa bekväma golvkuddar var reserverade för aristokraterna och de dyrkade buddhistiska munkarna. Men efter några hundra år blev Zabuton kuddar en nödvändig  föremål i japanernas hem.  I Kyoto, Japans forna huvudstad satt TAKAOKAYA igång tillverkning  av  unika handgjorda golvkuddar.

TAKAOKAYAS stiliga inredning av hög kvalitet  är designad för att omvandla ditt hem till ett harmoniskt ställe och bringa dit den japanska konsten av kutsurogi.

Kutsurogi är ett japanskt ord för avkoppling. Dock i Japan betyder kutsurogi något extra – det är en livstil. Japanerna brukar arbeta mycket och hårt , men de är bra på att slappna av . De är också kända för sin kärlek till vackra föremål med stor hänsyn till detaljer, formgivning och material.

TAKAOKAYAs hantverkare har en stark vilja att pryda ens vardag med vackra föremål. Produkterna som är sydda på TAKAOKAYA främjar naturell och långsam livstil – det kallar man för kutsurogi!

Alla TAKAOKAYAs kuddar är 100% handgjorda  med hjälp av gamla tekniker. De stilfulla geometriskt formade kuddarna  kommer i olika slags färger, textil och storlekar. Kuddarna, fyllda med en mix av bomull och polyuretan, tillverkas av fler än 50 tygsorter: från lyxiga Kyoto silke och Welsh ull till designtextil skapat av franska Casamance och Storbritanien’s Osbourne and Little.

TAKAOKAYA’s produkter ger den äkta japanska stilen känslan av kutsurogi till ditt hem.

Härnere finns en lista av TAKAOKAYA ojami kuddar som vi erbjuder på StyleHouse.no.

Kyoto Ojami kuddar: en stilig, harmonisk blanding av gammalt och nytt

Ojami är en original kudde som TAKAOKAYA har varit utvecklat under det senaste decenniet. De unika linjerna får inspiration från den forna japanska leksaken i form av bönsäck även kallad  ‘tedama’, eller  ‘ojami’ på Kyoto-dialekten.

Ojami kudden är en skön modern version av tedama. Tillverkade för hand av Kyotos skickliga hantverkare ojami kommer i ett brett utbud av färger, tyg, fyllningar samt storlekar  - välj det som passar din smak och livstil perfekt. Tack vare kuddens otroligt bekvämma och unika geometriska form är ojami designad för att ge stöd och korrekt hållning till kroppen samt att vara en prydningsartikel som passar till varje liv- eller arbetsrum.

Ojami Settee kuddar

Ojami Settee kuddar är en lyxig version av tjusiga och sköna Ojami. Settee är stora, cirka 60cm i diameter och 15cm i höid. De är skickligt fyllda av TAKAOKAYA’s hantverkare för att skapa den optimala kudden.

Utbudet av lyxiga och rika tygkombinationerna är brett  och varierat.

Cojami Kuddar

Den ‘lilla ojami’! I motsats till vanliga ojami har de en behaglig ’bönsäck’-fyllning, som påminner om Ojamis ursprung, den traditionella japanska bönsäck-leksak. Dessa små kawaii (ljuvliga) kuddar är konstruerade med de perfekta höjden och formerna som behövs för en tupplur.

Ojami Flat kuddar

Ojami Flat Cushions bringer stilen och  bekvämlighet av Ojami till stolar i västerländsk stil. De blir också en härlig prydningsartikel för västerländska rum och möbler.


Produkten har lagt till din produktjämförelse