Vad är en futon?

Man känner futoner, som kommer från Japan och idag finns överallt tack deras praktiska fördelar,  i 2,000 år. Några tycker om futoner eftersom de är bra för hälsa, särskilt om man har problem med ryggen. Förutom släpper futon madrasser luft. De är miljövänliga och står för inget giftigt gasutsläpp. Futoner är billigare än resårmadrasser, det är enklare att transportera dem i en bil, de kräver inte så mycket utrymme och är naturliga.

Ibland beskriver man både madrasser och sängramar med ordet "futon", men vi använder termen bara för madrasser.

Det viktigaste med en futon är att den är av bomull. Bomull är ett naturell material som följer ryggens form och garanterar ett fullt stöd till kroppen medan du sover. Latex, skum och andra syntetiska material, samt produkter som ylle, har inga sådana egenskaper. En ny futon av äkta bomull har en svag naturlig lukt som liknar ett nyslaget hö och försvinner om ett tag.

I Japan lägger man oftast futoner på tatami mattor eller låga träsängar, annars får madrassen inte tillräckligt stöd som försvårar luftcirkulation.

Nuförtiden tillverkar man futoner av olika sorters material, inklusive den klassiska och den organiska bomullen, ylle, tagel och kombinationer av bomull med skum, latex och kokosfiber, runt om i världen.

Idag erbjuder vi futoner av följande material:

- en modell av äkta 100% bomull: åtta lager av bomull täckta med organisk bomull (organisk futon),

- en medium hård modell anpassad till europeiska traditioner med 8 bomull lager och ett lager av skum på fyra tum i mitten (komfort futon),

- en hård bomull futon med ett lager av kokosfiber på 4 cm i mitten (coco futon),

- en exklusiv medium hård elitfuton av tagel, ylle, bomull och latex (elit futon),

- bomull futon med två 4 cm-tjock lager av latex (dubbel latex futon),

- shiatsu futon som liknar den originella japanska modellen mest, fast 5 cm-tjock 100% bomull med ett organisk skydd av bomull,

- toppmadrass, 5 cm-tjock, medium hård, tillverkad av bomull och ett lager av latex,

- modeller med hampa, tagel och ylle,

- Sandwich futon.

Vi fortsätter arbeta för att erbjuda nya produkter till våra kunder.

Modeller av naturliga bomullfärger utan knappar är för de sötaste drömmar.

Vi erbjuder alla möjliga storlekar. Man kan välja modeller upp till 240 cm långa. Kontakta oss vänligen via post@stylehouse.no i fall du vill beställa någon speciell storlek som inte finns i katalogen.

 

Standarda futon madrasser för singel och dubbelsängar såsom BEAT, BEBOP, EDGE, FIGO, FRESH, Rock-O och mm är medium hårda modeller av några typer av ylle och skum. Man kan också använda dem som soffor. Fler detaljer hittar man under varje produkt.

Våra futoner tillverkas av ett danskt företag Karup Partners som garanterar hög kvalitet och utmärkt design, läs om tillverkaren här: http://www.karup.eu, och en polsk tillverkare Ekomat (organisk bomull).

 

Futon madrasser tillverkade av bomull är hårda, bomull följer kroppens form och pressas vid användning. Futon madrasser med latex eller polyester skum i mitten är medium hårda.

UNDERHÅLL AV FUTONER

En ny futon av äkta bomull har en svag naturlig lukt som liknar ett nyslaget hö och försvinner om ett tag.

Så fort man gör futoner av bomull som absorberar fukt, behöver man ventilera dem regelbundet för att låta bomullen torkas. Vi rekommenderar att vända futonen en gång i veckan och ta av sängkläder två gånger i veckan för madrassen att ventileras ordentligt. Om du har en futon på golvet rolla ihop den varje dag för att låta både futonen och golvet ventileras. Om man har en futon på en ribbad yta rekommenderar vi vända den varje vecka. Rolla ihop den två gånger i veckan och ventilera madrassen utomhus varje månad. I fall futonen blir blöt, tvätt dess skydd med en fuktig trasa och låt madrassen torkas i solen. Futoner ska tvättas som madrasser, det betyder att man inte får tvätta dem på ett vanligt sätt. Vi rekommenderar att använda ett överdrag eller sängkläder i sådana fall. Man får inte ta ut utfyllnaden.


Produkten har lagt till din produktjämförelse