Bästsäljare

Smart inredning kan vara enkel!

Publicerat: 2016-07-22 16:45:12
Kategorier: Smart inredning

Att bo trångt kan vara frustrerande och det bästa tipset jag kan ge är att ta det lugnt och planera. Planering är inrednings A och Ö eftersom  små utrymmen behöver nyttjas optimalt.

compact living(Klicka för större bild)

Innan att börja med inreda och uppfylla alla möjliga fantastiska inredningsideer för små lägenheter skulle jag varmt rekommendera att göra en ordentlig och genomtänkt utrensning. Compact livings huvudideen är att mindre är mer. Ju mer du blir av med desto mer plats och inredningsfrihet får du! Det är att vara ärlig med dig själv när du sparar grejen. Fråga dig själv om du verkligen behöver den varje dag. Allt annat kan kopieras digitalt och lånas. Mitt personliga tips: jag har skaffat Kindle och har nästan inga pappersböcker som tar ack så mycket plats. Min DVD kollektion har  jag gett i present till mina kompisar. Min plånbok sa tack till mig då jag sålt mina oanvända jeans och koftor köpta på rea och som jag aldrig använt. Du blir mycket förvånad när du sätter igång och rensar ut garderober, förvaringslådor osv och blir av med allt onödiga och märker att du så småningom får  mer och mer utrymme!

Smart inredning

Att inreda en etta eller en liten tvåa handlar ofta om att skapa smarta förvaringslösningar och att skaffa möbler med många funktioner. En mycket bra ide för en riktigt trång lägenhet kan bli en loftsäng. Det finns många fina alternativ med förvaringslådor- och skåp under sängen som inte sväljer ditt rum. 

loftsäng(Klicka för större bild)

Har du inte det tillräckligt högt i taket kan du helt enkelt välja en säng med inbyggd förvaring som verkligen underlättar ditt liv.

Själv föredrar jag multifunktionella möbler, t.ex. flexibla bäddsoffor som används som soffa på dagen och säng på natten.

poetry(Klicka för större bild)

Det är mycket effektivt att låta möbler arbeta. Designer har skapat många fina och smarta möbler som har två eller även fler funktioner.

Personligen är jag kär i stilfulla utdragbara sidobord med dolda avtagbara brickor och sådana bord kan förstoras 4 gånger! Perfekt för att fika, arbeta eller att ha lunch gäster.

funktionella möbler(Klicka för större bild)

Den första inredningsdetalj som jag skaffade när jag började tänka compact living var Shoji vikskärm. Skiljevägg är en standard lösning för små lägenheter där man vill avskärma sängen från allrummet och skapa en egen sovvrå. Vikbar skärm är flexibel och ett enkelt sätt att förändra ett helt rum och det finns många alternativ som kan passa olika interiörer.

Möblernas val beror av din personliga livstil och vanor! Brukar du ha hemmafester är det bra att skaffa en bäddfåtölj som kan vara en sittplats på dagen och bli gästsäng då partyn är slut.

Färg- och materialval

Detta är ingen nyhet att ljusa färger förstorar och skapar mer luft på liten yta. Med hjälp av vita väggar, ljusa gardiner och möbeltyger  kommer ditt utrymme ser större ut än det egentligen är. Tänk vitt, beigenyanser och ljusblått och grått.

inreda liten lägenhet(Klicka för större bild)

Många stylister uppmanar att använda speglar, möbler av glas och transparent plast för att undvika tunga känslan om rummet är fullt med möbler. Det häller jag med om!

Dessutom skulle man bli extra miljömedveten: i en liten lägenhet blir man förgiftad fortare eftersom koncentration av farliga ämnen ökar. När jag flyttade till min lilla lägenhet insåg jag att det var dags att inreda miljövänligt. Mitt val är obehandlat trä, futon madrasser av Öko-tex certifierade naturmaterial och trämöbler behandlade med giftfria impregneringsoljor. Det är mycket att tänka på!

traditionell futon(Klicka för större bild)

Sist och inte minst är det att inreda och skapa lösningar  i bra humör och tänka på att compact living eller att bo litet är en rolig och spännande utmaning!

Det finns säkert fler tips och råd om hur man kan inreda en liten lägenhet. Har du något att erbjuda är ni välkomna att skriva en kommentar nedan. 

Relaterade produkter

Dela detta innehåll

Lägg till en kommentar

 (Med http://)

Produkten har lagt till din produktjämförelse