Bästsäljare

5 steg till att hitta en perfekt bäddsoffa

Publicerat: 2016-08-23 00:04:21
Kategorier: Smart inredning

En soffa blir ofta hemmets centrala punkt och påverkar hur hela dit hem upplevs. Bäddsoffor är en riktig allt-i-allo med tanke på funktionalitet och design. Det finns en stor fördel med bäddsoffor som omvandlas till en säng och passar perfekt till den som bor litet. 

vardagsrum

När det är dags att välja en ny bäddsoffa kan det vara svårt att veta vilken som är att föredra.

Följ våra steg och blir det enklare att hitta en perfekt bäddsoffa.

1. Tänk på dina behov

En viktig detalj till att börja med är att tänka på hur din soffa kommer att användas. Har du ont om plats och planerar att använda din soffa som en permanent säng? Vill du ha en modulsoffa som kan omvandlas lätt och anpassa sig till olika tillfällen? Behöver du en elegant enkel bäddsoffa som skulle bli en extra sovplats om en gäst stannar över natten. Det är mycket att fundera på! Men bli inte alls svårt när det egenlitgen finns endast två alternativ: enkel eller dubbel bäddsoffa.

deva bäddsoffa

2.  Tänk multifunktionellt 

Nästa steg är att kika på design. Det är aldrig fel med mångfunktionella möbler som kan bygga på och anpassa efter dina behov.  En stilig enkelsoffa kräver inte mycket plats och blir en schäslong för dig som vill ta en tupplur efter lunch. 

En smart lösning för en storfamilj  som bor i en liten lägenhet kan bli en byggbar modulsoffa. Sådan hörnsoffa byggds av 2 enkelsoffor där alla får plats.  Den har fantastiska möjligheter och ditt utrymme blir aldrig trist!

senza hörnsoffa

3. Miljövänliga och hälsovanliga material

Det lönar sig att satsa på en bra bäddsoffa av hög kvalitet och naturmaterial. Just nu på marknaden finns ett stort utbud av material. Den som tycker att det är viktigt att kemikalebanta behöver också kolla lite extra på stoppning av en soffa. Material ska vara certifierade och behandlade ej med några flammskyddsmedel. Yttertyget ska kännas ljuvligt och skönt. Nu för tiden letar många efter ekologiska soffmodeller av endast naturmaterial men sanningen är att om man vill ha ett riktigt hållbar tyg tyvärr ska man välja någon tygblandning som innehåller polyester. Dock det är inget att vara orolig om! Bara skaffa en bäddsoffa av ett syntetiskt material (alt. tygblandning) som är giftfritt och certifierat t. ex. enligt Öko tex krav.

4. Form och design

Låga soffor en stor trend och den verkar att hålla vidare. De ger mer luft till rummet. Pratar man om låga soffor menar man ofta futon soffor med rena linjer och enkel design som skapar en rymligare känslan och kan bli en riktigt bekväm säng och ersätta en permanent säng. Futon soffor är oftast utrustade med lösa ryggkuddar som är praktiska och ger mer möjligheter för dig som tycker om att dra upp benen eller vill reglera ryggstödens höjd.

bäddsoffor

5.  Våga styla!

Eftersom soffa känns att vara ett centrum av din lägenhet, välja någon spännande färg. Låt dig inspireras och våga nytt! Särskilt till barnfamiljer skulle vi rekomendera undvika ljusa färger och föredra just färgglada soffor. Trend för neutrala nyanser av naturfärger och enkelhet håller i sig. Då kompletterar man en bäddsoffa med ett brick- eller sidobord av trä, en pall och ihopfällbara möbler vilka kan användas som extra sittplatser.

Relaterade produkter

Dela detta innehåll

Lägg till en kommentar

 (Med http://)

Produkten har lagt till din produktjämförelse