KATALOG

Storlek

Bästsäljare

TAKAYOKAYA kuddar

TAKAOKAYA är en producent av japanska Zabuton kuddar med sin verkstad i hjärtat av Kyoto, Japan.

Traditionella handgjorda Zabuton kuddar daterar tillbaka till 1100-talet. Dessa bekväma golvkuddar var reserverade för aristokraterna och de dyrkade buddhistiska munkarna. Men efter några hundra år blev Zabuton kuddar en nödvändig  föremål i japanern...

TAKAOKAYA är en producent av japanska Zabuton kuddar med sin verkstad i hjärtat av Kyoto, Japan.

Traditionella handgjorda Zabuton kuddar daterar tillbaka till 1100-talet. Dessa bekväma golvkuddar var reserverade för aristokraterna och de dyrkade buddhistiska munkarna. Men efter några hundra år blev Zabuton kuddar en nödvändig  föremål i japanernas hem.  I Kyoto, Japans forna huvudstad satt TAKAOKAYA igång tillverkning  av  unika handgjorda golvkuddar.

TAKAOKAYAS stiliga inredning av hög kvalitet  är designad för att omvandla ditt livrum till ett harmoniskt ställe och bringa den japanska konsten av kutsurogi till ditt hem.

Kutsurogi är ett japanskt ord för avkoppling. Dock i Japan betyder kutsurogi något extra – det är en livstil. Japanerna brukar arbeta mycket och hårt , men de är bra på att slappna av . De är också kända för sin kärlek till vackra föremål med stor hänsyn till detaljer, formgivning och material.

TAKAOKAYAs hantverkare har en stark vilja att pryda ens vardag med vackra föremål. Produkterna som är sydda på TAKAOKAYA främjar naturell och långsam livstil – det kallar man för kutsurogi!

Alla TAKAOKAYAs kuddar är 100% handgjorda  med hjälp av gamla tekniker. De stilfulla geometriskt formade kuddarna  kommer i olika slags färger, textil och storlekar. Kuddarna, fyllda med en mix av bomull och polyuretan, tillverkas av fler än 50 tygsorter: från lyxiga Kyoto silke och Welsh ull till designtextil skapat av franska Casamance och Storbritanien’s Osbourne and Little.

TAKAOKAYA’s produkter ger den äkta japanska stilen känslan av kutsurogi till ditt hem.

Härnere finns en lista av TAKAOKAYA ojami kuddar som vi erbjuder på StyleHouse.no.

Kyoto Ojami kuddar: en stilig, harmonisk blanding av gammalt och nytt

Ojami är en original kudde som TAKAOKAYA har varit utvecklat under det senaste decenniet. De unika linjerna får inspiration från den forna japanska leksaken i form av bönsäck även kallad  ‘tedama’, eller  ‘ojami’ på Kyoto-dialekten.

Ojami kudden är en skön modern version av tedama. Tillverkade för hand av Kyotos skickliga hantverkare ojami kommer i ett brett utbud av färger, tyg, fyllningar samt storlekar  - välj det som passar din smak och livstil perfekt. Tack vare kuddens otroligt bekvämma och unika geometriska form är ojami designad för att ge stöd och korrekt hållning till kroppen samt att vara en prydningsartikel som passar till varje liv- eller arbetsrum.

Ojami Settee kuddar

Ojami Settee kuddar är en lyxig version av tjusiga och sköna Ojami. Settee är stora, cirka 60cm i diameter och 15cm i höid. De är skickligt fyllda av TAKAOKAYA’s hantverkare för att skapa den optimala kudden.

Utbudet av lyxiga och rika tygkombinationerna är brett  och varierat.

Cojami Kuddar

Den ‘lilla ojami’! I motsats till vanliga ojami har de en behaglig ’bönsäck’-fyllning, som påminner om Ojamis ursprung, den traditionella japanska bönsäck-leksak. Dessa små kawaii (ljuvliga) kuddar är konstruerade med de perfekta höjden och formerna som behövs för en tupplur.

Ojami Flat kuddar

Ojami Flat Cushions bringer stilen och  bekvämlighet av Ojami till stolar i västerländsk stil. De blir också en härlig prydningsartikel för västerländska rum och möbler.

Mer »

TAKAYOKAYA kuddar Det finns 55 produkter.

 • En kudde som ser både stilig och väldigt lyxig ut. Den är handgjord i Japan. Den gamla japanska  kvaliteten möter nya erfarenheter i  kombination av moderna tyg och traditionell formgivning. Denna ljusa och djärva kudde blir en vacker färgklick i ditt rum.Tyget är skapat i samarbete med  franska designmärket  Casamance. Läs om Casamance nedan.

  (NOK) kr 2,607.50 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • Unik Ojami kudde av lyxigt silke med ett modernt och trendigt  camouflage eller camo motiv inspirerad av japanska mönstret funzoe. Funzoe är ett traditionellt mönster på japansk prästdräkt.  Det sägs att Buddhisten och mästaren Kukai  bar detta mönster på sin munkplagg för 1200 år sedan!  

  (NOK) kr 1,553.88 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • Vår unika Ojami kudde av lyxigt Kyoto silke med ett modernt rött mönster. Denna kudde är 100% handgjord. Tack vare sin härliga sidenglans och unika formgivning kallas Ojami kuddar för juvelliknande av våra kunder och fans.

  (NOK) kr 1,553.88 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • Denna enastående kudde är handgjord i Japan i designertyg från Aldeco. När gammal traditionell japansk kvalitet möter moderna tyg, kommer denns kombination att ge dig en unik upplevelse. Denna golvdyna är elegant, attraktiv, stabil och mycket bekväm att sitta på. Denna sköna kudde är skapat i ett färgstarkt och soligt färgmönster. Läs mer om Aldeco nedan.

  (NOK) kr 1,937.50 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • Denna exklusiva handgjorda kuddan kommer från Japan i design tyg från Aldeco. Gammalt traditionellt japansk kvalitet kopplas med moderna tyg och ger dig totalt unikt erfarenhet. Golvkuddan är elegant, attraktiv, stabil och mycket bekväm att sitta på. Läs mer om Aldeco tyger nedan.

  (NOK) kr 1,960.00 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • Detta lyxiga kuddan är handgjort i Japan och förenar gamla autentiska japansk kvalitet och moderna tyger och utformning. Tyget er gjord av 100% hampa. Kuddan är utformad i trevlig röd-och-grå mönster, är vacker, ackurat och fashionabel.

  (NOK) kr 1,050.00 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • Denna lyxiga kudde är handgjord i Japan och förenar traditionell japansk kvalitet och moderna tyg och design. Tyget är tillverkat av 100% naturlig hampa. Den geometriskt formad ojami blir en vacker prydnadsartikel som passar till både liv- och arbetsrum. Hantverkare har skapat denna bekvämma kudde i lila och blått och färgerna tycks ge dig en känsla av...

  (NOK) kr 1,150.00 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • En utmärkt designad kudde som är tillverkad i för hand i Japan enligt gamla japanska kvalitetstraditioner med en fräsch modern känsla. Yttertyget är gjort av 100% hampa. Den stiliga kudden är skapad i en kombination av gult och beige som påminner om vårens värmande solstrålar.

  (NOK) kr 1,150.00 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • Denna snygga och eleganta kudde är handgjord i Japan och följer gamla japanska kvalitetstraditioner i kombination med moderna stil av tyget. Yttertyget är gjort av 100% hampa. Den hållbara kudden är mycket bekväm att sitta på. Denna ojami är neutralt färgad i grönt och mörkbeige vad som kommer att passa perfekt till ditt hem eller kontor.

  (NOK) kr 1,150.00 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • En kudde som ser både stilig och väldigt lyxig ut. Den är handgjord i Japan. Den gamla japanska  kvaliteten möter nya erfarenheter i  kombination av moderna tyg och traditionell formgivning. Den är konstruerad i en intressant kombination av fyra ljusa och glada färger och mönster. Utan tvekan blir denna djärva kudde en vacker färgklick i ditt rum. Tyget...

  (NOK) kr 2,550.00 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • En härlig kudde som är handgjord i Japan enligt gamla japanska traditioner.  Tack vare modernt och stilfullt yttertyg blir kudden en kombination av både gammalt och nytt.  Denna lockande kudde har unika geometriska former som ger dig en känsla av enastående komfort. Tyget är skapat i samarbete med  franska designmärket  Casamance. Läs om Casamance nedan.

  (NOK) kr 1,550.00 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
 • Vår unika Ojami kudde av lyxigt Kyoto silke i hög kvalitet med ett modernt grönt mönster.Denna kudde är 100% handgjord. Tack vare sin härliga sidenglans och unika formgivning kallas Ojami kuddar för juvelliknande av våra kunder och fans.

  (NOK) kr 1,297.00 Leveranstiden är ca 4 veckor
  Leveranstiden är ca 4 veckor
Produkten har lagt till din produktjämförelse